SZEMLE
Aktuális

Ma 2021.02.24. van.

Utolsó frissítés időpontja:
2008-03-22 17:50:23

RSS

CLIPS.HUTartalom
2006-10-09, United 93

2001. szeptember 11., USA: 4 gép száll fel terroristákkal a fedélzetén. Az első kettő a manhattani World Trade Center-be, a harmadik a Pentagon épületébe csapódik. A negyedik, a United Airlines 93-as járata fenyegetően közeledik az amerikai hatalmat legjobban szimbolizáló Capitoleum felé. Paul Greengrass angol származású rendező e gépnek állít emléket.

Repterek, irányító központok, katonai bázisok. Radarképek, betűjelek, számok, telefonhívások ezrei. És a United 93-as utasszállítója. Rajta 4 fegyveres terroristával és utazók tucatjaival. Nem híresek, csupán egyszerű kisemberek, akik érzelmeik, összefogásuk és tetteik révén hőssé válnak.

Nincs szigorúan vett forgatókönyv, s ez lehetőséget terem a rögtönzésre, a szereppel való azonosulásra. Nem vonultat fel ismert színészeket, színésznőket, mindazonáltal a szereplőgárda egységesen remek teljesítményt nyújt. Nincs zászlólengetés, sem nagyjelenetek. Csak a drámai feszültséggel mindvégig átszőtt cselekmény, csak a megdöbbentő valóság. Csak az igazság.

Rendező: Paul Greengrass
Hossz: 90 perc


Cikkszerző: Mr.Mulder


Hozzászólás írása:
Ellenőrző kód
Keresés
Keresés az oldal tartalmában:

Eheti premier

Fontos Tájékoztató

HETI PREMIER

Szavazás

A nevesebb dokumentumfilmek-rendezők jobb filmeket készítenek, mint ismeretlen társaik?

Igen, egyértelműen.
Michael Moore a király.
Nem számít a név.
Nem, sőt árt nekik a hírnév.
HUH.HU
HUH.HU
HUH.HU - vicces képek , videók és viccek