SZEMLE
Aktuális

Ma 2021.10.16. van.

Utolsó frissítés időpontja:
2008-03-22 17:50:23

RSS

HUH.HUTartalom
2005-10-24, Criminal Minds

Az emberek maguk is képesek bármekkora gonoszságra. E felettébb igaz szólás a Criminal Minds egyik jelenetében hangzik el és ez a mondat - valamint angolul tudók számára a cím is - sokat elárul erről a sorozatról. Brutális gyilkosok és velük szemben, a csak az eszüket használó ügynökök csatájába valamint egy, hazánkban elég ismeretlen szakma rejtelmeibe, a személyiségalkotók munkájába enged betekintést könnyen emészthető, szórakoztató formában a Criminal Minds. A történet akkora nagy hangsúlyt nem kap, adva van egy gyilkos valamint az ő személyiségét feltérképezni próbáló kicsiny csapat. Ami jelen esetben egy elég szedett-vedett társaságot jelent; a tagok közt van egy többszörös idegösszeomlással kezelt ügynök és egy szuperintelligenciával megáldott zseni is. Ez a felállás remélem sokak számára egyértelművé teszi, hogy elég csavaros megoldásokra és ötletekre számíthatunk.

Fordulatos, izgalmas produkcióval van dolgunk, nem hiába tartozik az USA-ban a legnézettebb 5 sorozat közé. Nem szimplán egy Helyszínelők klón vagy egy csihi-puhi akciósorozat, jelentős szerepe van a gondolati úton való következtetésnek is. Mindez persze könnyed köntösbe ágyazva (tehát nem fogják agytekervényeinket túlságosan megdolgoztatni). A sorozatot követve szépen megismerhetjük az Egyesült Államok hírhedt gyilkosainak többségét, így az amerikai kriminológiát nem ismerők számára jópár ismeretlen név is elhangzik.

Nagyon nincs mit az első rész tényleges történetéről mesélni, a fentebb említett (gyilkos<->nyomozócsapat) felállást követi ez az epizód is. Nagy örömömre azonban úgy tűnik, van egy több részen keresztül futó történeti szál is (gondolok itt Gideon múltjára), ami azért némi pluszt ad a Criminal értékéhez. A megvalósítással nincs gond, korrekt effektek és zene színesíti a repertoárt. Magvas mondanivalóra senki se számítson, a Criminal Minds kellemes 45 percnyi kikapcsolódást kínál...semmi mást.

SZEMLE ADATLAP:

A szerző osztályzata: 7/10
Készítő: Jeff Davies
Hossz: 45 perc


Cikkszerző: nightfly


Hozzászólás írása:
Ellenőrző kód
Timpus
2007-02-01 07:45:49
Mandy Patinkin 4EVER
Keresés
Keresés az oldal tartalmában:

Eheti premier

Fontos Tájékoztató

HETI PREMIER

Szavazás

A nevesebb dokumentumfilmek-rendezők jobb filmeket készítenek, mint ismeretlen társaik?

Igen, egyértelműen.
Michael Moore a király.
Nem számít a név.
Nem, sőt árt nekik a hírnév.
HUH.HU
HUH.HU
HUH.HU - vicces képek , videók és viccek