SZEMLE
Aktuális

Ma 2024.02.27. van.

Utolsó frissítés időpontja:
2008-03-22 17:50:23

RSS

SZEMLE.CLIPS.HUTartalom
2007-06-10, Végzetes kitérő

A 2006-os év végének egyik nagyon várt horrorfilmje, a John Stockwell rendezte Turistas (Végzetes kitérő) volt. Azonban a film nem tudta hozni a várakozásokat, így a legtöbb néző és horrorrajongó számára óriási csalódás volt, ha az ember körbenézett az interneten és a szaksajtóban, pozítiv kritikát nem is találhatott erről a sablonokkal teli, értelmetlen filmről. Úgy döntöttünk, mi is vetünk rá egy pillantást.

A történet szerint néhány hátizsákos, angol és amerikai turista (illetve két rövid életű svéd) egy buszbalesetnek köszönhetően Brazília egyik elhagyatott vidékén reked. Azonban főhőseink nem ijednek meg a kihívástól, felkutatnak egy csodálatos tengerpartot és egy helyi kiskocsmát, majd egy egész éjjelen át tartó bulizás után eszmélnek rá, hogy kirabolták őket. Kezdetben azt hiszik, hogy ez a legnagyobb problémájuk, de hamarosan rá kell ébredniük, hogy egy helyi srác csapdájának köszönhetően, egy félőrült, szervkereskedő orvos karmai közé kerültek. Az őserdő mélyén lévő (a legközelebbi lakott település 10 óra járásra van) laboratóriumban meg is kezdődik barátaink felboncolása és többük már meg is hal, mire végül három szerencsés turistának sikerül elmenekülnie. Rövid üldözés és lövöldözés után sikerrel meg is menekülnek. Ennyi.Nagyon nem kényeztet el bennünket a történet, sehol egy meglepő fordulat vagy karakter, minden a szokásos tinihorror vonalnak megfelelően történik. A színészek rendkívül gyengén alakítják a szerepüket és velük kapcsolatban továbbra sem értem, hogy a tengerentúlon miért divat még ez az aneroxiás, deszkavékony nőideál. A film nézése során többször is összekevertem a turistalányokat, mert mindannyian teljesen egyformán néztek ki. A legnagyobb negatívum a történet hiányosságai mellett az operatőrnek róható fel, az őserdei üldözés és a víz alatti menekülős jelenetek annyira rosszul lettek megcsinálva, hogy szinte csak néhány fekete pacát lehetett látni egyes jeleneteknél a szereplők helyett.

Azért mindenesetre a Turistas egy valós problémára rávilágít, a fejlett országok (főleg az angolok, amerikaiak, németek) turistái imádnak gyönyörködni más kontinensek nyomorában és hajlamosak is kizsákmányolni a helyieket, úgymond lerabolni, aztán meg döbbenetesen fel vannak háborodva, ha esetleg egyiküket a túlzásba vitt turistáskodás miatt baj éri. De ne kalandozzunk ennyire le a tárgytól, a konkluzió következik. A Turistas (Végzetes kitérő) rendkívül gyenge, rosszul fényképezett, gyenge színészekkel feltöltött harmadosztályú film, ami még horrornak is nehezen nevezhető. Csak mazochistáknak ajánlott.

Cikkszerző: nightfly


Hozzászólás írása:
Ellenőrző kód
Bali
2011-09-04 22:19:35
Tamás lájkolom a mondókád! :D kurva jó volt a film, a víz alatti üldözésnél még mi is alig kaptunk levegőt a csajommal. jó nagy barom aki ezt írta...
Tamás
2007-06-19 22:26:32
Ki írta ezt a baromságot? A legjobb filmek egyike! Látszik,hogy hülye a filmekhez aki ezt az oldalt szerkeszti! Inkább a Fangóriát ajánlom ott értelmesek nem úgy,mint ez a gennyláda! A Köcsög kúrva anyját neki
Keresés
Keresés az oldal tartalmában:

Eheti premier

Fontos Tájékoztató

HETI PREMIER

Szavazás

A nevesebb dokumentumfilmek-rendezők jobb filmeket készítenek, mint ismeretlen társaik?

Igen, egyértelműen.
Michael Moore a király.
Nem számít a név.
Nem, sőt árt nekik a hírnév.
HUH.HU
HUH.HU
HUH.HU - vicces képek , videók és viccek