SZEMLE
Aktuális

Ma 2024.06.22. van.

Utolsó frissítés időpontja:
2008-03-22 17:50:23

RSS

SZEMLE.CLIPS.HUTartalom
2007-06-19, Fast Cars & Superstars - 4. és 5. epizód

Nos, múlt kedden eldőlt, hogy egy nő már biztos lesz a Fast cars & Superstars második fordulójában, hiszen Jewel szenzációs versenyzéssel jutott be a következő fordulóba, így a legutóbbi részben már az utolsó időmérőkre került sor, tehát kiderült, hogy vasárnap este kik versenyeztek egymással a végső győzelemért. Az epizód a szokásoknak megfelelően kezdődik, műsorvezetőink gyorsan emlékeztetnek minket a játék menetére és a legutóbb történt eseményekre, majd bemutatásra kerülnek ma esti versenyzőink, Gabrielle Reece, Bill Cowher, és William Shatner valamint az őket kiképző, profi NASCAR pilóta, Ryan Newman, aki 2002-ben a NASCAR sorozat év újonca volt. Emlékeztetőül: a második fordulóba eddig John Elway, Laird Hamilton, Ty Murray, Tony Hawk, Jewel és John Cena jutott be, hozzájuk fognak még ketten csatlakozni.

A főleg modellként dolgozó röplabdás, Reece kezdi meg a versenyt a szokásos felvezető köreivel, majd néhány utolsó tanács után padlógázzal vág neki mért köreinek. Az első körben elég lagymatag teljesítményt nyújt és bár a második kör elején rágyorsít elég rendesen, a végére mégis lelassulva, alig fut jobbat, mint korábban. Végül a harmadik kör is hasonló koreográfiával zajlik le, a sebesség is hasonló, így Reece végeredményben kerek 2 perces eredménnyel zár. Az egykor Super Bowl-t nyerő amerikai foci edző Bill Cowher a következő, akit előzetesen győzelemre esélyesnek tartottak a szakírók. Annak ellenére, hogy néhány ütközés miatt már becenevet is kapott, Cowher eléggé elszántan kezdett bele felvezető köreibe és végig 220-250 km/h körül tartotta a kocsi sebességét. Amint megkapta a zöld zászlót, Bill brutális gázfröccsel startol neki a mért köreinek, az elsőt jóval gyorsabban futja, mint Reece, majd a másodikban is hajszálra ugyanígy autózik, így számára a harmadik kör már a továbbjutásról szól, hiszen majd 6 másodperccel jobb eredményt fut, mint első vetélytársa, így Cowher már a második fordulóba jutott.William Shatner a látottak után érthető idegességgel vágott neki a bemelegítésnek, csikorgatta is a gumikat egy kicsit, majd egy kis technikázás után ő is belekezdett a mért körökbe. Az első körben jobbat futott egy kevéssel, mint Reece, de a pályán felfestett fehér vonal alatt ment, ami szabálytalan, hiszen itt jobb időket lehet menni, mint a pálya másik részén. A második körben továbbra is tartja a sebességét, de megint is a fehér vonal alatt autózva, így egy pályabíró figyelmezteti is, hogy ha így folytatja tovább, akkor kizárják a versenyből. Ennek ellenére a harmadik körben ismét végig a fehér vonal alatt vezet, a korábban felvett sebességével és technikájával, így végül 1 másodperccel jobb eredményt ér el, mint Reece. De korai az öröme, a versenybírók és a műsorvezetők tanácskozása után Shatnert kizárják a versenyből és így Gabrielle mégis továbbjut a második körbe. A bejutott versenyzőket ismét két csoportba sorolták, ahonnan már csak a legjobbak léphettek-léphetnek tovább a döntőbe.

Az első csoport kezdett vasárnap: John Elway, Laird Hamilton, Ty Murray és Tony Hawk, valamint az őket kiképző Kasey Kahne. Az újabb epizód a szokásos légifelvételekkel kezdődik, valamint a műsorvezetők elmondják, hogy mi is történt legutóbb, de ezt gondolom már mindenki olvasta itt fent. Bemutatásra kerülnek versenyző hírességeink is, valamint a legfiatalabb kiképző, Kasey Kahne, tehetséges NASCAR pilóta. A második forduló egy ügyességi versenyt foglal magában, melynek a lényege, hogy a hírességeknek követniük kell az előttük haladó Kahnet és közben az első két kör alatt, hat darab kijelölt sávon át kell haladniuk. Minden egyes kihagyott jelért kettő másodperc büntetés jár. Nehezítésként a három kör végén be is kell állniuk egy kijelölt helyre a boxutcában, amelynek elvétésért szintén büntetés jár. A végén a három legjobb időt teljesítő híresség jut a döntőbe, ahol még keményebb feladat vár majd rájuk.

Ennyi ismertető után kezdődjön is a verseny, elsőként Ty gördül ki a pályára és bele is vág a küldetésbe. Az első körben 5 jellel nincs is gondja, de képtelen eltalálni az ötödiket, így két másodperc büntetést kap, de ez elsőre nem is olyan rossz. Tovább tartva a 200 feletti sebességét Ty a második körben is sikerrel teljesít öt jelet, ezúttal a hatodik fog ki rajta. A harmadik körben ezekkel már nem kell törődnie, akkor már csak az számít, hogy beálljon a boxutcába. Sajnos nem sikerül neki tökéletesen a kijelölt részbe történő beállás, így újabb 5 másodperc büntetést kap és így végül 2 perc 5 másodperces eredménnyel zár.

Nehogy olvasóink elunják az életüket is a leírás közben, így a többiek futamát röviden foglaljuk csak össze: Elway az első körben minden akadályt teljesít, a másodikban egyet hibáz, a harmadikban pedig tökéletesen beáll a boxba, így mindössze két másodperc büntetéssel zár, de ez kevés a csodához, 2:07-es eredménye csak a második helyre jó. Laird Hamilton a következő, aki első és második körében összesen öt jelet is elhibáz, ami nem vetít túl jó jövőképet elé, főleg miután 15 másodperces plusz büntetést kap azért, mert teljesen elvéti a boxsávot. Végül 2:27-el zár, ami ekkor már sejtette, hogy ő lesz a kieső, hiszen Tony Hawkból azért kinéztünk előre is egy 2:10-et. Ahogy vártuk, gördeszkás sztárunk gond nélkül abszolválja az összes feladatot, egy jelet sem vét el és a boxsávba is tökéletesen áll be, de mivel kicsit lassabb tempót diktál társainál, ezért csak 2:07-el zár, viszont ez is továbbjutó eredmény.

Laird Hamilton tehát búcsúzik, a másik kieső személyére pedig ma este derül fény. A további eseményekről szokás szerint beszámolunk, úgyhogy tartsatok velünk.

Cikkszerző: nightfly


Hozzászólás írása:
Ellenőrző kód
Keresés
Keresés az oldal tartalmában:

Eheti premier

Fontos Tájékoztató

HETI PREMIER

Szavazás

A nevesebb dokumentumfilmek-rendezők jobb filmeket készítenek, mint ismeretlen társaik?

Igen, egyértelműen.
Michael Moore a király.
Nem számít a név.
Nem, sőt árt nekik a hírnév.
HUH.HU
HUH.HU
HUH.HU - vicces képek , videók és viccek