SZEMLE
Aktuális

Ma 2023.03.29. van.

Utolsó frissítés időpontja:
2008-03-22 17:50:23

RSS

King of QueensTartalom
2007-06-25, Hostel

Quentin Tarantino produceri felügyelete mellett készült a Hostel (magyar cím: Motel) című film, amelynek második részére manapság várnak teljesen kiéhezve az elvakult horror-fanatikusok. A név és az előzetes kritikák alapján elég jónak tűnt a produkció, bár manapság ritkán születnek értelmes horrorfilmek, 95%-uk szinte kizárólag a brutalitás és az erőszak kendőzetlen bemutatására épít. A Hostel sem kivétel, a történet nem dolgoztatja meg az ember agytekervényeit, ennek ellenére majd 2 órás tömény izgalmat ígértek előzetesen a plakátok és a leírások.

A történet szerint három turista, két amerikai és egy, később hozzájuk csapódott izlandi srác hátizsákkal a nyakába veszi Európát, akik mindenre kíváncsiak, ezért minden népszerű nagyvárost beiktatnak útitervükbe. Míg ez kiderül, addig az egy filmkockára jutó szexualitás látványa megdönt minden nemzetközi átlagot, szinte az összes párbeszéd a nők kihasználásáról, vad szexorgiákról szól. Végül hőseink egy amszterdami diákszállón találkoznak egy orosz sráccal, aki ráveszi őket (persze, sok - sok fiatal nő ígéretével), hogy keressenek fel egy Pozsonyhoz közeli szlovák diákszállót, ahol annyi nőt kaphatnak, amennyit akarnak. Turistáink így is tesznek, és a buli kezdetét is veszi.

Mindhárman rendkívüli gyorsasággal becsajoznak és hedonisták módjára kezdik el habzsolni az életet. Egészen addig megy ez így, amíg egyikük el nem tűnik, majd a másik két amerikai is elszakad egymástól. Rövid időn belül kiderül, hogy már csak egyikük számára van remény az életben maradásra, mert a másik két fiatal gyors úton egy mészárszéken végzi. Mint kiderül, az őket elcsábító lányok egy földalatti titkos társaságnak dolgoznak, amely élő embereket ad el, gyilkolásra vágyó szadista őrülteknek, akik legvadabb álmaikat is kiélhetik rajtuk, egy földalatti kazamata rejtekében. Életben maradt főhősünk is ide kerül, de neki három ujja árán sikerül megszöknie és kezdetét veszi a menekülés.Innentől kezdve már csak az üldözésről szól a film, és nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy végül az utolsó turista sikerrel megmenekül, persze miután bosszút állt társai gyilkosán. Nos, ennyi lenne a sztori röviden és a konkluzió is hasonló rövid lesz, ugyanis ez a film egy nagy nulla. Tarantino a Ponyvaregény óta képtelen volt bármi értékelhetőt letenni az asztalra és a Hostel is azt mutatja, hogy a sokak által istenített Quentin a középszerű, B-kategóriás rendezők közé süllyedt. Ebben a filmben meztelen nőkön, undorító brutalitáson kívül semmiféle tartalom nincs, ráadásul az előbbi kettő is egy rendkívül álságos, hiteltelen környezetben kerül bemutatásra.

A produkció szerint Szlovákiában még mindig mindenki Skodával és Volgával jár, kolduló gyermekek sokasága járja a falvakat és a rendőrség sem áll a helyzet magaslatán. Ezeket a problémákat talán egy-két közép-európai régióra rá lehet húzni, de azért azt, hogy errefelé minden nő hasraesik a külföldiektől, elég nehezen lehet elhinni (bár ki tudja, azt figyelembe véve, hogy mekkora a külföldimádat hazánkban is, bármi megtörténhet). Sajnálatos, hogy a tengerentúlon még mindig ilyen kép él Közép-Európáról, de ez egyben intő jel is lehet a Tony Curtis-féle álmagyar ökörködéseknek, hogy elég rosszul működik ez az országimázs rendszer és nem erre van szükség. Ami biztos, hogy ezek után a második részre nem vagyunk kíváncsiak. Te pedig Quentin, vonulj vissza.

Cikkszerző: nightfly


Hozzászólás írása:
Ellenőrző kód
Keresés
Keresés az oldal tartalmában:

Eheti premier

Fontos Tájékoztató

HETI PREMIER

Szavazás

A nevesebb dokumentumfilmek-rendezők jobb filmeket készítenek, mint ismeretlen társaik?

Igen, egyértelműen.
Michael Moore a király.
Nem számít a név.
Nem, sőt árt nekik a hírnév.
HUH.HU
HUH.HU
HUH.HU - vicces képek , videók és viccek