SZEMLE
Aktuális

Ma 2024.06.22. van.

Utolsó frissítés időpontja:
2008-03-22 17:50:23

RSS

CLIPS.HUTartalom
2007-06-26, Fast Cars & Superstars - 6. epizód és a finálé

Ahogy már korábban is említettük a Fast Cars & Superstars reality sorozata valószínűleg minden idők egyik legrövidebb játéka, hiszen még csak nem rég kezdtük, de ez a cikkünk az utolsó a szériáról, hiszen a nemrégiben lezajlott fináléval már véget is ért a műsor. Két elmaradásunk van, az egyik a második ügyességi verseny leírása illetve a finálé bemutatása. Kezdjük az előbbivel. Mint ismeretes az első ügyességi versenyből John Elway, Ty Murray és Tony Hawk jutott a döntőbe, a második versenyben pedig ugyanazért Jewel, Gabby Reese, Bill Cowher és John Cena küzdött, Jamie McMurray pedig az őket oktató NASCAR pilóta volt.

A szokásos képsorok után (panorámakép a pályáról, majd a sztárok és az előző események bemutatása) már neki is ugrottak hőseink a versenynek, amelynek során két körben meghatározott helyeken kellett elhaladni, míg a harmadikban tökéletesen kellett beállni a bokszutcában kijelölt helyre. A hibákért súlyos időbüntetések jártak, mint ahogy már múltkor is láthattuk. Az első versenyző Jewel, aki az első körben vét két hibát, majd fut egy hibátlan második kört, viszont a beállás a bokszutcába elég nehezen megy az énekesnőnek, így végül 19 másodperces büntetéssel, 2:27-es idővel ér célba. Következik Bill Cowher, aki ugyan elég lassú tempót autózva, de hibátlanul teljesíti az első két körét, majd a kijelölt helyre is tökéletesen áll be a bokszutcában, így büntetés nélkül, 2:25-ös idővel fut be. Valószínűleg azért sikerült büntetés nélkül megúsznia, mert végig irtó lassan és óvatosan vezetett, míg Jewel padlógázzal süvített a pálya szinte minden részén.

A lényeg, hogy két sztár már lefutotta köreit és nem sokkal később John Cena állt a startvonalra, aki közel 230 km/h-s sebességgel ért az első akadályokhoz, de ennek ellenére mindet könnyedén teljesítette az első körben, és a második körben is csak egyet hibázott el. Jöhetett a boksz utcai beállás, amely John számára is elég könnyen ment, így mindössze 2 másodperces büntetést kapva, fantasztikus 2:04-es idővel a táblázat élére ugrott. És ezzel el is jött az utolsó játékos ideje, Gabby Reese vágott neki meglehetősen óvatosan a távnak.

Hiába ment azonban lassan, az első körben mindegyik kötelező sávot elvétette (!!), így már sejteni lehetett, hogy megvan a következő kieső. A második körben valamelyest javult a teljesítménye, hiszen két sávot is sikerrel teljesített, de ennek ellenére 18 másodperces büntetéssel vágott neki a harmadik körnek és a boksz utcai kihívásnak. Itt már látszott rajta, hogy megnyugodott, hiszen szép autózással, könnyedén hajtott a megfelelő helyre, de sajnos a hibáknak köszönhetően majdnem 2:41-es idővel ér célba és ez csak az utolsó helyre volt elég. Ezzel pedig ki is alakult a döntő résztvevőinek névsora: Ty Murray, John Elway, Tony Hawk, Jewel, Bill Cowher és John Cena.

Mielőtt elkezdődik a finálé, mindannyian megosztanak velünk egy-két magvas gondolatot a játékról és persze mindannyian nagyon jól érzik magukat. A szokásoknak megfelelően a Lowes Motor Speedway pályáján vagyunk és a műsorvezetők gyorsan meg is osztják velünk a finálé lebonyolításának szisztémáját. Eszerint minden egyes versenyzőt egy NASCAR pilótával párosítottak össze, azokkal, akik idáig segítették őket. A sztárok követik a pilótáikat 5 mért körön keresztül, amilyen sebességgel csak bírják, közbeiktatva egy kerékcserét és végül a legjobb időt elért sztár fogja a végső győzelmet besöpörni.

Az első sztárunk Jewel, 3:54-es, jónak nevezhető idővel teljesíti a kihívást, gond nélkül abszolválva minden egyes kört, így ő már nyugodtan nézheti Bill Cowher köreit, aki következőként vág neki a versenynek. Annak ellenére, hogy Bill teljesen elvéti a beállósávot a bokszutcában (a csapatnak kell puszta kézzel a helyére tolnia a kocsiját), a körökben nyújtott jó teljesítménynek köszönhetően 4:18-as tűrhető eredménnyel ér célba. Ekkor következett a legendás deszkás, Tony Hawk, aki annak ellenére, hogy szintén gondokkal küzdött a bokszutcában, végig fantasztikusan száguldva 31 századmásodperccel megelőzi Jewelt és 3:53-as időeredményével átveszi a vezetést a játékban.Mint hamarosan kiderül, ez csak pünkösdi királyság volt, ugyanis Ty Murray tökéletes autózást bemutatva 3:43-as időeredményével brutális elveri a mezőnyt és nyugodtan hátradőlve figyelheti a további eseményeket. John Cena a következő versenyző, aki az első két körben olyan sebességet diktál kiképző pilótájának autója mögött, hogy mindenki szájtátva figyeli a köröket. A kerékcseréje is nagyon jó idő alatt lezajlik és miután továbbra is tartja sebességét, már mindenki tudni véli, hogy átveszi az első helyet Ty Murraytől, de sajnos mindenkinek csalódnia kell, közel egy másodperccel rosszabbat fut, mint Murray és 3:44-es ideje csak a második helyre elegendő.

Az utolsó versenyző, aki veszélyeztetheti Ty sikerét, nem más, mint a Fast Cars & Superstars utolsó mért köreinek teljesítője, John Elway. Már a kerékcsere után látszik, hogy új ember fog az élre ugrani, hiszen az első három körében Elway messze jobb időt megy, mint Murray és bár a végére visszaesik, így is 3:39-et fut, amivel ő nyeri meg a versenyt és egyben a Fast Cars & Superstars játékát! Tehát John Elway a győztes és ezzel a játék végetért, ahogy most végetér a mi cikksorozatunk is. Reméljük, leírásainkkal sikerült egy kis örömöt csempésznünk Olvasóink életébe és kedvet csinálni egy jó autóversenyes, PC-s vagy konzolos játékhoz.

Cikkszerző: nightfly


Hozzászólás írása:
Ellenőrző kód
Keresés
Keresés az oldal tartalmában:

Eheti premier

Fontos Tájékoztató

HETI PREMIER

Szavazás

A nevesebb dokumentumfilmek-rendezők jobb filmeket készítenek, mint ismeretlen társaik?

Igen, egyértelműen.
Michael Moore a király.
Nem számít a név.
Nem, sőt árt nekik a hírnév.
HUH.HU
HUH.HU
HUH.HU - vicces képek , videók és viccek