SZEMLE
Aktuális

Ma 2024.04.17. van.

Utolsó frissítés időpontja:
2008-03-22 17:50:23

RSS

Tartalom
2007-07-06, Bangkok Girl

Manapság tágabb értelemben két fajta turista létezik Thaiföldön, az egyik típusba a magukat világutazónak képzelő, a természeti szépségekért az országba utazók, a másikba a fiatal thai lányokra (mostanában már fiúk is a képbe kerültek) ácsingózó perverzek és aberráltak tartoznak. A fiatal kanadai rendező, Jordan Clark első dokumentumfilmjében nem kisebb fába vágta a fejszéjét, minthogy a thaiföldi szexipar legsötétebb bugyraival ismertesse meg a valódi nélkülözést általában (és persze szerencsére) sosem ismerő nézőit.

A Bangkok Girl egyszerre megdöbbentő és izgalmas film, amely amellett, hogy képsoraival sokkolja az embert, egy olyan hihetetlen világba is elrepíti, ahol minden megvásárolható, még az emberi méltóság is. Clark egyébként egy régebbi, thaiföldi utazása során döntötte el, hogy filmet forgat az ázsiai ország szexiparáról, miután látta, hogy a thai nőknek a legtöbb esetben azért kell testüket áruba bocsátaniuk és megaláztatásokat elviselniük, mert Thaiföld képtelen normális munkahelyet és törvényi védelmet biztosítani a számukra. A helyzet jobb megértéséhez, Clark kamerákkal figyelte heteken át a szexre éhes turisták által leglátogatottabb helyeket.Kutatásai és megfigyelései során találkozott a Pla nevű, 19 éves bártáncos lánnyal, aki vállalta, hogy bemutatja a rendezőnek Bangkokot. Kezdetben csak az útikönyvekben szereplő nevezetességek kerültek sorra, de aztán Clark nyomására az éjszakai élet rejtelmeit is feltárta. Ez a világ valószínűleg legtöbbünk számára undorító és visszataszító, de ezeknek a lányoknak (mert nagy részük még fiatal lány) nincs más lehetőségük az életben maradásra. Az már a nyugati társadalmak elfojtott, képmutató valósága, hogy a lányok között nagyon sok a gyermek, ami még gusztustalanabbá teszi ezt az egész helyzetet.

Bár a film első felében Pla végig azt állítja, hogy ő maga sosem bocsátja áruba a testét, az alkotás vége felé megdöbbenéssel tapasztalhatjuk, hogy bevállalt egy két napos partit egy külföldi kuncsafttal. A rendező azonban végig kiáll a lány mellett és rávilágít arra, hogy Thaiföld mai valóságában egy fiatal lánynak szinte tényleg csak ez az egyetlen lehetősége, hogy pénzhez jusson. Ami viszont már nem az ő, hanem az emberiség és ezáltal a mi hibánk is. Ami érdekes, hogy interjút láthatunk több vevővel is, akik nagy része Nagy-Britanniából, Németországból és az Egyesült Államokból érkezik. Ők azt vallják, hogy ha egyszer már van kínálat, akkor miért ne használják ki a lehetőséget, ráadásul a thai lányok aztán tényleg bármit megtesznek néhány dollárért.

És ha azt nézzük, hogy mekkora fizetések vannak a fentebb említett országokban, akkor elképzelhetjük, hogy hány és hány ezer szexre éhes, undorító ember utazik napról-napra Bangkokba egy vad éjszaka kedvéért. A film nemrég felújított változatban megjelent DVD-n, a korongon 8 perc extra jelenet is helyet kapott, törölt interjúkkal és felvételekkel egyetemben. Kötelező darab.

Cikkszerző: nightfly


Hozzászólás írása:
Ellenőrző kód
Keresés
Keresés az oldal tartalmában:

Eheti premier

Fontos Tájékoztató

HETI PREMIER

Szavazás

A nevesebb dokumentumfilmek-rendezők jobb filmeket készítenek, mint ismeretlen társaik?

Igen, egyértelműen.
Michael Moore a király.
Nem számít a név.
Nem, sőt árt nekik a hírnév.
HUH.HU
HUH.HU
HUH.HU - vicces képek , videók és viccek