SZEMLE
Aktuális

Ma 2023.03.29. van.

Utolsó frissítés időpontja:
2008-03-22 17:50:23

RSS

King of QueensTartalom
2007-09-03, Deadliest Catch (Halálos fogás)

Általában véve a Discovery Channel csatornájának műsorait nem tartják sokra dokumentumfilmes körökben, hiszen mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez a csatorna hatásvadász, könnyen és gyorsan fogyasztható, inkább showműsoroknak beillő filmeket, sorozatokat készít, nem pedig hiteles alkotásokat. Ezért is megmosolyogtató, amikor magukat komolynak érző emberek büszkén mondják magukról, hogy szeretik a doksikat, valójában pedig a Discovery Channel és esetleg a National Geographic filmjein kívül nem is láttak mást. Pedig a műfaj igazi kincsei valamint valódi zamata ezekkel a csatornákkal egyáltalán nem ismerhető meg. Azonban azt is el kell ismerni, hogy ezek tévétársaságok nagyon sokat tettek a műfaj népszerűsítéséért és nélkülük tényleg szegényebb lenne a műsorkínálat. Ráadásul csatornától függően havonta 1-2 olyan film, műsor is akad, amelyek a legjobb független dokumentumfilmekkel is versenybe szállhatnának.

A doku-sorozatok tekintetében egyértelműen ilyen alkotás a Deadliest Catch (Halálos fogás) című széria, amelynek harmadik évadja szerdán 21.00-kor kezdődik a Discovery Channel műsorán. Őszintén belátva, az elmúlt hónapokban a csatorna műsorából ez a második olyan produkció, amely felkeltette az érdeklődésünket, az első az egyik, már bemutatott Nulladik óra epizód volt. A Halálos fogás egy megdöbbentő versenyre invitál meg bennünket, amelyben rákhalászhajók legénységei küzdenek a természeti elemekkel, az idővel és leginkább saját korlátaikkal. A folyton háborgó, jeges Bering-tenger hullámai között egy-egy hiba a legnagyobb árat követeli, amit csak lehet: az emberi életet.

Az eddigi két évad epizódjai során már összebarátkozhattunk néhány hajó legénységével, akik közül sokan a harmadik évadban is visszatérnek. A mindössze 29 éves Sig Hansen vezérelte fiatal csapat, a Cornelia Marie hajója és a Phil Harris vezette legénysége ismét visszatér a jeges vizekre, hogy néhány hónap alatt egy évre bőven elegendő pénzt halásszon össze Alaszka északi partjainál. Ezúttal azonban egy teljesen új hajó is a színre lép, Blake Painter és újonc hajója, a Maverick szintén azért érkezik a sarkkör közelébe, hogy jól teletömje tulajdonosa zsebeit. Igazából két állat van, amelyre mindannyian vadásznak, vízbe engedett hatalmas ketrecek segítségével, a királyrák és az opiliorák. Sok millió példányukat rejti a Bering-tenger mélye, de hiába a hatalmas számok és a Discovery álszent produkciója, azt tudni kell, ahogy a világon máshol is, úgy itt is borzalmas túlhalászás folyik, a tenger képtelen tartani a lépést az újabb és újabb hajókkal.Csak, hogy a számokkal is tisztában legyünk, egy átlagos szezon után az átlag 15 fővel dolgozó hajóknál, egy munkás néhány hónapnyi munkával keres majdnem 3 millió forintot. Persze milyen munkával! A csatorna műsora is erre fókuszál főleg, alvás nélkül lehúzott 36 órás műszakok, fedélzeten átcsapó hatalmas hullámok, jégvihar, óriási esések a lefagyott padozaton és még sorolhatnánk, mivel kell szembenéznie egy itt dolgozónak. A legszebb és legjobb dolog az egészben azonban a csodálatos képi háttér, a folyton hatalmas hullámokkal háborgó Bering-tenger, amely évről-évre több halász életét követeli, akik legtöbbször a kialvatlanság miatt esnek a mélybe.

A 12, egyenként egy órás epizódban jobban megismerhetjük a főszereplő hajók legénységét, az újoncokat, az öreg alaszkai tengeri medvéket, valamint bepillantást nyerhetünk mindennapi munkájukba a döbbenetes hajsza alatt. A manapság megfigyelhető televíziózási tendenciákat és a szerdai műsorstruktúrákat figyelembe véve nem valószínű, hogy nagyon sokan választanák ezt a műsort esti szórakozásuknak, de akik így tesznek, garantáltan jól járnak.
Szóval szerdán kilenckor hajóra fel, irány a Bering-tenger!

Cikkszerző: nightfly


Hozzászólás írása:
Ellenőrző kód
Rea
2011-05-03 20:43:03
Véleményem erröl a müsorol az hogy nagyon jó és szorakoztató lényegében minden hajó nevét tudom már és bármikor szívesen meg nézem hamarab mit az olyan idétlen müsorokat mint a való világ mert annak az égvilágon semi értelme sincs. Amugy meg érdekes is és szivesen ajánlom mindenki figyelmébe érdemes megnézni jó szorakozást hozá :)
mogyoró
2011-03-31 16:19:53
Repülőút 35oooo ft. csak oda. mumkaválla- lói engedély kell. Bristol Bay-be kérd a jegyed. Drukkolj, hogy valamelyik hajóra felkerülj. Ismerősnél lakjál. Az Alaszkai engedély csak 2 hónapra szól! A hajókra viszont 3 hónapos szerződéssel mehetsz fel. Ha nincs meg a hajón a 3 hónapod, nem fizeti ki s pénzed a kapitály, mert nem teljesitetted a 3 hónapot amit aláirtál. Tehát ingyen fogsz dolgozni. Legyen nálad pénz, mert 2 hónap után haza kell jönnöd és az megint 35oooo ft-ba fog kerülni. Gondold meg!
,mogyoró
2011-03-31 16:05:53
Felháboritó dolog, hogy nem fejezik be rendesen a Halálos fogás ismétlését.Most megint nem fogom látni azt, amiről első alkalommal lemaradtam. Miért nem megy délutánonként?????!!!! Reggel dolgozom!! El fogok pártolni a Discowerytől. Szégyen amit csinálnak.
Tantu
2010-07-02 18:30:11
Hello segitene valaki hogy lehet kimeni melozni oda!!
jenei ferenc
2010-04-14 12:26:44
sziasztok,feri vagyok imádom zt amüsort. szeretnék kimeni dolgozni,hogyan lehet kijutni,igaz amit tv ben hirdetnek fizetésként.köszi
varga krisztián
2008-09-18 12:25:03
imádom ezt a müsort nagyon jo és csodálom a halászok bátorságát
tóth alexandra
2007-12-30 16:35:49
IMÁDOM EZT A MŰSORT.AJÁNLOM MINDENKINEK AKI SZERETI A KALANDOKAT!VELEM IS KICSESZETT EZ A MŰSOR , MERT ALIG TUDOM KIPIHENNI MAGAMAT , MERT MINDEN EGYES RÉSZÉT MEGNÉZEM.REGGEL 7-KOR FELKELEK ÉS RÖGTÖN AZ AZ ELSŐ , HOGY BEKAPCSOLOM A DISCOVERY-T.NA MIND 1 MOST MEEK SZIASZTOK. U.I.NÉZZÉTEK MEG!!!!!!
Molnár Anikó
2007-12-10 14:18:56
Imádom ezt a müsort,és mindenkinek ajánlom!Izgalmas,tartalmas,szórakoztató,és néha könnyeket csal a néző szemébe.Ha egyszer megnézed bizonyára beleszeretsz!Próbáld ki!
Keresés
Keresés az oldal tartalmában:

Eheti premier

Fontos Tájékoztató

HETI PREMIER

Szavazás

A nevesebb dokumentumfilmek-rendezők jobb filmeket készítenek, mint ismeretlen társaik?

Igen, egyértelműen.
Michael Moore a király.
Nem számít a név.
Nem, sőt árt nekik a hírnév.
HUH.HU
HUH.HU
HUH.HU - vicces képek , videók és viccek