SZEMLE
Aktuális

Ma 2020.12.04. van.

Utolsó frissítés időpontja:
2008-03-22 17:50:23

RSS

HUH.HUTartalom
2006-04-17, Pokol

Ki dönti el, hogy mi a jó és mi a rossz? Ki dönti el, hogy ki a jó és ki a rossz? Egyáltalán, miért akarjuk, hogy valaki is eldöntse, miért akarjuk, folyton a jót és a rosszat keresni? Az ember miért csak ezt a két pólust látja? Hisz, a világ nem csak fekete és csak fehér színből áll. Na, ez az a kérdés amit Danis Tanovic, a Senki földje, Oscar-díjas rendezője fejteget legújabb filmjében.Három nővér története ez, akik bár nem tartják a kapcsolatot, láthatatlan kötelék fullasztóan szoros gúzsba köti őket. Ez a kötelék a sors, a végzet, melyet nemcsak ők, de egész családjuk is hordoz egy egész életen át. A természettel és a természet kegyetlennek tűnő faj- és önfenntartó ösztönével kerülnek a nők, mind szorosabb kapcsolatba. A növények és állatok életösztönéből tanulva élednek ők is újjá és állnak talpra, miután a földbe tiporták büszkeségüket és gyakran ők maguk alázkodtak meg, persze hiába.
A házasságtörést itt minden szemszögből láthatjuk. Akkor amikor, a gyönyörű és szenvedélyesen szerelmes családanyát csalja meg férje, mikor, professzor hűtlen a családjához, a fiatal egyetemista lány kedvéért, aki nem tud belenyugodni, hogy az idős férfi nem keresi többé kegyeit. Láthatjuk, a büntetlenül vádolt apát, aki lányaihoz hasonlóan érti meg a természet kegyetlen rendjét, ahol a gyengébb elbukik és az erős győz.
A sorsot nem kerülhetjük el, soha. Ha elődeink nem fejezték, ami a nekik kitűzött feladat volt ezen a planétán, akkor ez a feladat gyermekeikre vár. Nem bújhatunk ki alóla, mindenkinek és mindennek megvan a maga rendeltetése, kinek a boldogság, kinek a boldogtalanság. Az ember és sorsa a természet része, nekünk is küzdenünk kell a fennmaradásért, olykor kedvesen olykor kegyetlenül, de nem szabad semmit sem bánni.

A szerző osztályzata: 9/10
Rendező: Danis Tanovic
Hossz: 102 perc


Cikkszerző:


Hozzászólás írása:
Ellenőrző kód
Keresés
Keresés az oldal tartalmában:

Eheti premier

Fontos Tájékoztató

HETI PREMIER

Szavazás

A nevesebb dokumentumfilmek-rendezők jobb filmeket készítenek, mint ismeretlen társaik?

Igen, egyértelműen.
Michael Moore a király.
Nem számít a név.
Nem, sőt árt nekik a hírnév.
HUH.HU
HUH.HU
HUH.HU - vicces képek , videók és viccek