SZEMLE
Aktuális

Ma 2020.12.04. van.

Utolsó frissítés időpontja:
2008-03-22 17:50:23

RSS

CLIPS.HUTartalom
2006-04-21, MaRock

MAROKKÓ

Aki, nem találja gejnek, hogy a modernkori Rómeó és Júlia családi viszály helyett vallási viszály kellős közepén esik kiábrándíthatatlan szerelembe, kardpárbaj helyett gyorsulási párbajban mérik össze ezúttal verdájuk erejét és a napfényes Verona helyett az 1997. évi Casablancában élnek, akkor annak ajánlom ezt a filmet, máskülönben jobb, ha a 10. Francia Filmnapok repertoárjából valami mást választ.

Azt hiszem az első filmes Laila Marrakchi, összegyúrta Shakespeare és Kertész Mihály klasszikusát. Ebből is egy kicsi, meg abból is egy kicsi. Egy kicsi testvércivakodás, egy kicsi titkos szerelem, egy kicsi áldozathozatal, egy kicsi avégénarepülőelszáll. Persze elengedhetetlen a Sex és New Yorkból kötelezővé avanzsálódott elem, a meleg jó barát.Hiába a gazdag apuka, nem minden vehető meg pénzen, mert ha apu mégis lekenyerezi a fél várost az elkövetett baklövésekért, a lelkiismeret-furdalást a csillagos egekbe szökő bankszámlával sem lehet gyógyítani. Ha pénzzel nem, akkor talán a buzgó vallásossággal, vagy a nem elmeneküléssel, de ha ezek sem segítenek, akkor várjuk a csodát, vagy az újabb tragédiát,igen ez lesz a megoldás.

A bulik, a füvezés, a kártyázás és a gyors numerák világában azért van helye a valódi, gyengéd érzelmeknek is. A szerelem mindenhol, mindenki számára ugyanaz az érzés, ahogy a bűntudat is. Az egyetlen levonható tanulság az, hogy ne vezessük fullos BMW-nket ittas állapotban, de ha meg is tettük, akkor se üssünk el senkit és ne is haljunk meg, de ha már ezt is megtettük, legalább ne hagyjunk hátra mély nyomokat.

A szerző osztályzata: 5/10
Rendező: Laila Marrakchi
Hossz: 105 perc

Hazai bemutató: 2006. május 04.
http://www.marock-lefilm.com/


Cikkszerző:


Hozzászólás írása:
Ellenőrző kód
Keresés
Keresés az oldal tartalmában:

Eheti premier

Fontos Tájékoztató

HETI PREMIER

Szavazás

A nevesebb dokumentumfilmek-rendezők jobb filmeket készítenek, mint ismeretlen társaik?

Igen, egyértelműen.
Michael Moore a király.
Nem számít a név.
Nem, sőt árt nekik a hírnév.
HUH.HU
HUH.HU
HUH.HU - vicces képek , videók és viccek