SZEMLE
Aktuális

Ma 2021.02.24. van.

Utolsó frissítés időpontja:
2008-03-22 17:50:23

RSS

HUH.HUTartalom
2006-08-21, A Karib- tenger kalózai II. rész

Játszd újra Jack!

Szeretlek-nem szeretlek vígjátékok, sablonos akció produkciók, 22. századi mesék, horror és belezős rémségek tucatjai.. E kis túlzással átláthatatlan dömpingből hiányzik valami. És hogy micsoda? Hát egy igazán ütős, ízig-vérig kalandfilm! Ezt hiányt hivatott pótolni a közelmúltban - Gore Verbinski rendezésében - debütált Karib-tenger kalózai. (Pirates of the Caribbeans)

Már az első rész (A Fekete Gyöngy Átka, 2003) is kitűnt a tömegből, lenyűgözve kicsiket és nagyokat egyaránt. Nincs ez másként a Holtak kincse alcímet kapott második epizóddal sem. Szerencsére. Könnyen érthető, mégis izgalmas sztori jellemzi, ami mindvégig fenntartja a kedves néző érdeklődését. Ebben jelentős szerep jut a cselekményt folyton-folyvás kellemesen átszövő poénoknak, nevetésre fakasztó jelenetek egész sorának.

A kulcsszereplők továbbra is Will Turner (Orlando Bloom), Elizabeth Swann (Keira Knightley). No és Jack Sparrow kapitány. Az utóbbit alakító Johnny Depp ezúttal is remekel. Nagyot alakít, viszi a hátán a 2 órát jócskán meghaladó hosszú produkciót. Tehát hőseink ismét tengerre szállnak hogy felvegyék a harcot a Repülő Hollandi nevezetű szellemhajó legendás kapitányával, Davey Jones-val.

Azért essék szó némi kritikáról is: a magyar szinkron - legfőképp Jack Sparrow-nál - harmatgyengére sikeredett. A másik említhető negatívum maga a befejezés, pontosabban annak befejezetlensége: már már vetekszik az X-akták sorozattal. No, de sebaj! Úgyis - egy füst alatt ezzel - elkészült már a folytatás is, s remélhetőleg az sem fog csalódást okozni.

Amolyan végszóként mindenképpen javaslom megnézésre. Remek nyáresti program: könnyed, humoros, emlékezetes alkotás ahol ügyesen ötvöződnek az egyes műfajok jellegzetes vonásai, mindvégig megtartva eközben a kalandfilmek receptjét.

A szerző osztályzata: 7,5/10
Készítő: Gore Verbinski
Hossz: 150 percCikkszerző:


Hozzászólás írása:
Ellenőrző kód
Keresés
Keresés az oldal tartalmában:

Eheti premier

Fontos Tájékoztató

HETI PREMIER

Szavazás

A nevesebb dokumentumfilmek-rendezők jobb filmeket készítenek, mint ismeretlen társaik?

Igen, egyértelműen.
Michael Moore a király.
Nem számít a név.
Nem, sőt árt nekik a hírnév.
HUH.HU
HUH.HU
HUH.HU - vicces képek , videók és viccek